KÜLTÜRÜMÜZ

Köyümüz kuruluş itibarı ile farklı yörelerden gelen toplulukların zamanla kaynaşması sonucu oluşan bir topluluktur. Bu bakımdan köydeki kültürel yapı farklılıklar göstermesi gerekirken bu farklılıklar zamanla ortadan kalkarak bir bütünlük arz etmiştir.

Köyde barınaklar genellikle tek katlı olup, Hayvan barınakları evlerden tamamen ayrı yerde inşa edilmiş olup ayrıca Harman ve samanlıklarda barınakların dışında bulunmakta. Zaten günümüzde harman, samanlık kalmadı ya.

Köyün kültürel yapısı Türk kültür gelenek ve görenekleri yaşanmaktadır.

Köy kırsal alan olduğundan insanların geçim kaynağı hayvancılık, tarım, sebzecilik ve arıcıklıktır tabii ki bu eski yıllara göre gurbet daha icat edilmemişken. Günümüz de köyün geçim kaynağı genellikle yine hayvancılıktır fakat eskiye göre hayvan sayısı çok az bunu da köydeki göç oranının yüksekliğine bağlamak mümkündür. Köyde göç oranının yüksek olması köy kültürünü de derinden etkilemiştir ki bunların başın da yayla kültürü gelmektedir. Artık oy yaylalar türküleri söylenmez, güzellere sıra vermeyen yaylanın soğuk pınarları yıkık, koyun kuzu sesleriyle inleyen çayır çimenleri öksüz kalmıştır.